Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови  днес e

...
Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови  днес e
Коментари Харесай

Чудотворната икона с мощите на свети Ефрем Нови е в храма на Долно Езерово

Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови  през днешния ден e в храм „ Рождество Богородично “ в бургаския квартал " Долно Езерово ". Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. От 18 часа в храма ще бъде отслужен и молебен за здраве и душевно избавление.

Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, тъй като стремително дава отговор на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за множеството осъществени от свещеномъченика  чудеса, приказват за мигновения отговор на молитвите. Над 20 тома са събраните чудеса в манастира „ Благовещение “ в  Неа Макри.

Свети Ефрем е роден в Трикала през 1384 година 14-годишен бяга от Трикала, с цел да не го създадат мохамеданин турските орди и се озовава пред портите на манастира „ Благовещение “ в днешния град Неа Макри. 27 години живее в името Господне. Въпреки всичко е хванат от турците и малтретиран от тях 8 месеца и половина, и умира обесен на дърво с главата надолу със забита в корема факла. Мощите му са открити от монахиня Макария след 524 години забвение през 1950-та. Паметта му се уважава на 5 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР